Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
18.7 °C 37%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

ΕΚΤ: Λιγότερη δουλειά – περισσότερες ανησυχίες
Ημερομηνία: 18/4/2025, 22:04 - Εμφανίσεις: 28



Οι εταιρείες της ζώνης του ευρώ διατηρούν το εργατικό δυναμικό τους, παρά τις κακές οικονομικές συνθήκες.

Για ένα σημαντικό ποσοστό εργαζομένων αυτό σημαίνει χαμηλότερο φόρτο εργασίας από το συνηθισμένο.

Με τη σειρά τους, πολλοί βάζουν περισσότερα χρήματα στην άκρη, καθώς ανησυχούν για την ασφάλεια της εργασίας και τους μισθούς, σύμφωνα με μελέτη της ΕΚΤ.

Στη μελέτη, που συνυπογράφουν οι αναλυτές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Pedro Baptista, Colm Bates, António Dias da Silva, Maarten Dossche και Marco Weissler, και δημοσιεύεται στο Blog της ΕΚΤ, επισημαίνεται πως όταν η οικονομία επιβραδύνεται, επιβραδύνεται και η παραγωγικότητα της εργασίας.

Αυτός ο σύνδεσμος αποδίδεται συχνά στον ρόλο της χρήσης της εργασίας.

Σε καλούς καιρούς οι επιχειρήσεις έχουν περισσότερη δουλειά να κάνουν και ο φόρτος εργασίας των εργαζομένων τους αυξάνεται.

Σε δύσκολες στιγμές, η παραγωγικότητα υστερεί και οι επιχειρήσεις εμπλέκονται σε συσσώρευση εργασίας, δηλαδή κρατούν περισσότερους εργαζομένους από αυτούς που πραγματικά χρειάζονται.

Για ένα σημαντικό ποσοστό εργαζομένων, αυτό συνοδεύεται από χαμηλότερο φόρτο εργασίας από το συνηθισμένο.

Λιγότερη δουλειά – περισσότερες ανησυχίες Με βάση την Έρευνα Προσδοκιών Καταναλωτή (CES) της ΕΚΤ διερευνούμε πώς οι αντιλήψεις των εργαζομένων για τον φόρτο εργασίας τους επηρεάζουν τις προσδοκίες τους αναφορικά με την ασφάλεια της εργασίας, τις πιθανότητες αύξησης των αποδοχών τους, καθώς και τις μελλοντικές τους αποφάσεις για δαπάνες και αποταμίευση.

Εκ πρώτης όψεως, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η ομάδα των εργαζομένων που αναφέρουν μεγαλύτερο φόρτο εργασίας κυριαρχεί, δεδομένης της οικονομικής ύφεσης Διαπιστώνουμε ότι, συνολικά, οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν χαμηλότερο φόρτο εργασίας τείνουν να φοβούνται για τη δουλειά τους και να περιμένουν χαμηλές μισθολογικές αυξήσεις.

Επιπροσθέτως, περιμένουν να είναι προσεκτικοί με το να ξοδεύουν χρήματα.

«Για να το θέσουμε απλά, στη διάρκεια μιας ύφεσης όσοι έχουν λιγότερα στο πιάτο τους έχουν περισσότερα ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
18.7 °C 37%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies